Succesvolle Special Olympics in Twente!

Op 10, 11 en 12 juni hebben 4 badmintonners en 5 ruiters deelgenomen aan de nationale Special Olympics, die dit keer in Twente werden gehouden.

Het weekend begon met een spetterende openingsceremonie van 3000 sporters in het Fanny Blankers Koen stadion.

De opening deed professor Pieter van Vollenhoven, nadat de sporters per provincie het stadion waren binnengekomen onder gejuich van het publiek.

Natuurlijk was er onder veel sirenegeluid de binnenkomst van de vlam door politiemensen, de torchrun.

De eed werd afgelegd en het Wilhelmus gezongen.

Daarna nog een klein feestje op het middenterrein, waar Ronnie Ruysdael de polonaise in gang zette.

De badmintonners speelden in een mooie sporthal in Almelo. Zaterdag werd bepaald in welke groep een ieder zondag zijn wedstrijden moest spelen. Alik, Helianthe, Ed en Dick speelden de sterren van de  hemel. Het leverde hen een gouden en een zilveren plak op en twee mooie vierde plaatsen.

De ruiters kwamen uit in het onderdeel dressuur. Ook zij moesten zaterdag aan de bak om te bepalen of het gekozen paard geschikt was (matching) en vervolgens voor een jury rijden om het niveau te bepalen voor de wedstrijd van zondag.

Alle ruiters deden het fantastisch in hun groep. Het leverde een gouden en twee bronzen medailles op en een eervolle vierde en een vijfde plaats.

Naast de wedstrijden was er natuurlijk ook plaats voor ontspanning: een spetterende feestavond met Jannes in het Olympisch dorp.

Op 6 juli werden ook de sporters van De Kluproosjes in het zonnetje gezet tijdens een huldiging door burgemeester Nelly Kalfs van de gemeente Lingewaard.

De volgende nationale spelen vinden in 2024 plaats in de steden Breda en Tilburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *