Paardrijden bij de Kluproosjes

Paardrijden is een prachtige sport. Voorop staat het contact tussen mens en dier en het plezier in het rijden.  Onze ruiters kunnen door een verstandelijke en/of fysieke beperking niet in een reguliere les van de manege terecht. Op een ontspannen wijze worden de ruiters begeleid en uitgedaagd op motorisch, psychisch en sociaal gebied.

Lessen

Iedere zaterdag zijn de groepslessen van 45 minuten op manege de Veluw in Ewijk. Deze manege heeft ruim voldoende pony’s en paarden beschikbaar. Zo zorgt de manege ervoor dat de ruiter en het paard of pony goed bij elkaar passen. De lessen worden verzorgd door ervaren instructeurs, die gespecialiseerd zijn in lesgeven aan mensen met een beperking.

Vanaf 7 jaar en een minimale lengte van 1.15 m kun je lid worden.

Proefles

Wie interesse heeft, is van harte welkom voor een proefles. Met een hele groep een keer kennis maken met paardrijden is ook mogelijk. In dat geval krijgt de groep een gratis clinic.

De verplichte cap is voor de proefles te leen bij de manege.

Activiteiten

Naast de lessen nemen de ruiters deel aan wedstrijden. Hoogtepunt is deelname aan de Special Olympics. De Special Olympics is een internationale organisatie die wereldwijd sportevenementen organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze wedstrijden worden nationaal en internationaal georganiseerd. Aan de World Games deden we o.a. mee in Ierland (2003), Athene (2011) en Abu Dhabi (2018).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *